vrijdag 19 februari 2010

Book To Be uitreiking


Donderdagavond 18.30u, opening van onze fototentoonstelling (photo-cheque-photo), het Bonfire of the Vanties vuur van Molemo en de uitreiking van de Books-to-be aan de kinderen die aan de workshop mee hebben gedaan.
Zogauw de kinderen hun boek op tafel zien liggen beginnen ze te glunderen van trots. Hoewel hun eigen exemplaar pas om 19.00 uur uitgereikt wordt, willen ze het presentatie-exemplaar haast niet loslaten. We besluiten maar te beginnen met de uitreiking van de Books to be, nog voor de toespraak/ opening van Maria Kint (Cultural Development Trust)
De kinderen zijn waanzinnig trots, we nodigen ze een voor een uit op het podium te komen en ieder krijgt afzonderlijk applaus. De ouders van de kinderen houden zich erg op de achtergrond, jammer genoeg. De kinderen ontlenen duidelijk zelfvertrouwen en eigenwaarde aan hun 'boek', ik hoop dat hun ouders dat ook zien. Misschien zijn ze te beschroomd om een stel blanke mannen uit Nederland aan te spreken, maar ook de jongens van Keleketla! vertellen dat de ouders zich zelden laten zien in de Bibliotheek.